Útmutatást kértem a kártyától:

Ez a kártya egy régi zen történetet idéz, melyben egy oroszlánt juhok neveltek fel. Az oroszlán azt hitte, hogy ő is egy bárány. Egyszer azonban egy öreg oroszlán elkapta a grabancát, és elvitte egy tóhoz, ahol megmutatta neki saját tükörképét. Sokunk olyan, mint ez az oroszlán: a kép, amit magunkról őrzünk, nem saját, közvetlen tapasztalatainkból, hanem mások véleményeiből ered. Egy külvilág által nyakunkba akasztott személyiség vette át a helyét annak az egyéniségnek, amely bensőnkből fejlődhetett volna. Így csak a nyáj egyik birkája vagyunk, aki képtelen arra, hogy szabadon mozogjon, és nincs tudatában önnön igaz énjének.
Itt az ideje, hogy belenézz a tóba, felfedezd a saját tükörképedet, és kitörj abból az önmagadról kialakított képből, amit mások neveltek beléd. Táncolj, rohangálj, ugrálj, csinálj dzsiberist – bármit, ami ahhoz kell, hogy felébredjen az alvó oroszlán benned!

„Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet. Az egyéniségedet a léttől kapod, a személyiséget pedig a társadalom akasztja a nyakadba.”
Osho

Szívesebben vagyok vadászó–gondolkodó oroszlán, mint mások elvárásait birkaként követő nem-gondolkodó.