Egy régi recept újragondolása.

Print Recipe
Kávé s joghurttorta
Kávés torta sütés nélkül
Fogás desszert
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 0 perc
Pihentetés 2 óra
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Fogás desszert
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 0 perc
Pihentetés 2 óra
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Elkészítés
A valódi kávés joghurttorta
  1. A kávén kívül kell még 3 dobozka görögjoghurt (mézes, kekszes vagy sztracsatellás); 3 dl tejszín; 1 zacskó étkezési zselatin; 3 evőkanál cukor (elhagyható)
  2. A tejszínből habot vertem (a biztonság kedvéért belekevertem egy habfixálót).
  3. Egy lábosban összekevertem a cukrot és a zselatint, majd hozzáöntöttem a joghurtot és a kávéport.
  1. Állandó keverés mellett langyosra melegítettem, hogy a zselatin kissé megolvadjon.
  2. Óvatosan összekevertem a habbal, majd belekanalaztam egy tortaformába. Hűtőbe téve 2-3 óra alatt megszilárdult.
  3. A leírást (még) nem találod meg a neten, mert egyszercsak megszületett az ötlet a fejemben, és fél óra múlva a hűtőben találta magát: dermedten várt a sorsára.
Megjegyzés

• Gyakorlott háziasszonyok tudják, hogy ezek az adagok módosíthatók.
• Én a Horváth Rozi-féle zselatint használom, te a Lucullust.
• Elhagyhatod a cukrot, de megbolondíthatod pl. mandulával.
• A kávé még jobban harmonizál a sztracsatellás joghurttal, de az nem volt itthon.
• A sor tetszés, gyakorlat és kísérletező kedv szerint módosítható.

A recept megosztása