+36202538924

Vasárnap, hajnali fél 12-kor ez a bejegyzés fogadott a Facebookon:

Ma reggel felfedeztem a pilácshal kávé fogalmát. 😉 Szerintem hatékony fogás lenne bármely étterem vagy kávézó étlapján, hiszen tuti rákérdeznének a vendégek, hogy mégis mi ez?

Mivel nekem nincs kávés üzletem, de van egy lelkemnek kedves barát, aki sokak szívét melengette már meg a lényévelno, és persze nem utolsó sorban a kávéjával! 😉 így sok szeretettel ajánlom e kifejezést Máté Ildikónak! S hogy mit jelent a kifejezés pontosan? Kérdezzétek Ildikót! 😉 Papp Zoltán | érték- és tudástolmács szövegíró | közösségépítő |

Bevallom, hajmeresztő ötletnek tartottam! Nem tudtam azonosulni a névvel… és nem éreztem magam elég „bolondnak” ahhoz, hogy az én szerelmetes kávémat ilyen névvel illessem.

Kell innom egy kávét, hogy beinduljanak az agysejtjeim, és akkor összehozom a kiírást, ígértem Zolinak… de éreztem, hogy mindez csak időhúzás.

Fél 2-re összeszedtem magam, közzétettem a versenyfelhívást:

A te termékednek egyedi neve van? Könnyen megjegyezhető, slágergyanús név? Az enyém ilyen termék: ganoderma kávé. Szerencsésnek gondolhatsz, amiért naponta több ezren írják be a keresőbe ezt a szókapcsolatot, és boldogan regisztrálnak az oldalamon.

Eljött az ideje, hogy ezen nehezítsek egy kicsit! Úgy döntöttem, hogy ezentúl pilácshal kávé lesz a neve!

„Pilácshal kávé. De miért éppen pilácshal? Mert a kávét csak-csak értem… De mi a csuda az a pilácshal kávé?” Kérlek, ülj le, igyál egy finom kávét, aztán írd ide a gondolataidat az új névről!

A legkreatívabb megfejtések beküldőit ganodermás kávéval jutalmazom. Bocsánat: pilácshal kávéval!

Őszintén meglepődtem az ötleteken. Zoli, igazad volt! A szokatlanság varázsa vonzotta a játékos kedvű névadókat. Köszönöm nektek, hogy tovább élesztettétek a hitemet a mesékben, amiket eddig is szerettem!

Fiatalabb koromban szerelmetes ifjak írtak hozzám verset… de mesét még soha, senki. Egészen mostanáig:

Mélytengeri kávés mese

Mona, meghatottál ezzel a szívmelengető történettel.

Ildikó, a kávékirálynő