+36202538924
Jól végezni a dolgokat… vagy jó dolgokat csinálni, teljesen más dolog.Ha meg akarod tapasztalni a szenvedélyt, a rajongást, akkor máshogy közelíts!

Igyál ganodermás kávét – de ne tudományos szempontból, mert ha így teszel, akkor elveszted a kávé illatát, a kávézás hangulatát. A tudományos gombáskávé nem ugyanaz a kávé, mint a barátnőkkel, szomszédokkal, üzlettársakkal megosztott élmény.

Mindennap úgy tekints a reggeli kávéscsészédre, hogy abban van az életenergiád, az új ötletek, új kihívások. Időnként érdemes megszabadulni a tárgyilagosságtól, a távolságtartástól. Legalább ilyenkor vetkőzd le a tudományos szemléletmódodat! Légy egy kicsit lágyabb, kreatívabb! Oldódj fel a kávédban! Engedd, hogy az összes érzékedhez szóljon, ne csak az elmédhez (ne adj’ isten!, a pénztárcádhoz). Akit kávézni hívsz, akit ebbe az üzletbe hívsz, valóban legyen a vendéged.A szenvedély élmény, nem pedig hit. Soha nem úgy és akkor jelenik meg, amikor elmélkedünk róla. Ha túl sokat gondolkodsz az üzletről, a sikerről… észre sem veszed, hogy közben elhűl a kávéd. Pedig nincs jobb és szenvedélyesebb egy forró feketénél…

Ha a marketingterv megszállottjává válsz, illatozhat előtted a világ legfinomabb kávéja a világ legfinomabb ívű porcelán csészéjében!

Ha előírások, szabályok alapján cselekszel, akkor azok megvédenek, biztonságot, védelmet nyújtanak. Jól ismered őket, tudod, hogyan működnek, hatékonyan tudsz dolgozni a segítségükkel. Ezeknek is megvan a szerepük, tudom, hiszen (majdnem!) ezt csináltam majdnem 50 évig. A biztonságot keresve lettem közalkalmazott.

Az utolsó években már valami újra vágytam. Az ismeretlen legalább annyira vonzott, mint amennyire féltem új hibákat elkövetni. Mégis arra kérlek/biztatlak, hogy merj kockáztatni! Néha mellékutakra tévedsz majd, de ott is jó illatúak a virágok és ott is szépen énekelnek a madarak. Találd meg a saját utadat! Indulj el! Ne csak nézegesd a térképet! A kávéd is elhűl, és az útról is lemaradsz…

Tehát: Indulj el… talán már el is indultál a rejtelem felé, kívánom, hogy legyen benne részed, akár csak néhány pillanatra is. Ez az első lépés. Azután ugyanígy, egész lényeddel vegyél részt mindenben, amit teszel ebben az üzletben: használd a kreatív énedet. Ha hírlevelet küldesz a munkatársaidnak, ne gépiesen tedd! Ha termékbemutatót tartsz, ne csak a kockákat vetítsd egymás után, mert így kívül maradsz! Azonosulj vele! Szóljon rólad a mese! Ha blogot írsz, ne a technikára ügyelj, a Page Rank ilyenkor lényegtelen. Ne szalaszd el a valódi élvezetet: a cselekvés örömét!

Gondolj a kávédra!

Válj eggyé vele!

Legyél te a cukor a kávédban: Oldódj (fel)!