+36202538924

Hajháló és világháló, avagy Háziasszonyok a neten című webkonferencia 7. része

A konyha! A jól ismert terep.
A múlt hét végén kávés joghurttortát készítettem. Íme a recept:
Kávés joghurttorta
Hozzávalók:
• 3 doboz mézes vagy kekszes görögjoghurt
• 3 dl tejszín
• 1 zacskó étkezési zselatin
• 3 evőkanál kristálycukor
• 2 zacskó Black kávé
A tejszínből habot vertem (a biztonság kedvéért belekevertem egy habfixálót).
Egy lábosban összekevertem a cukrot és a zselatint, majd hozzáöntöttem a joghurtot és a kávéport. Állandó keverés mellett langyosra melegítettem, hogy a zselatin kissé megolvadjon.
Óvatosan összekevertem a habbal, majd belekanalaztam egy tortaformába. Hűtőbe téve 2-3 óra alatt megszilárdult.
A leírást (még) nem találod meg a neten, mert egyszercsak megszületett az ötlet a fejemben, és fél óra múlva a hűtőben találta magát: dermedten várt a sorsára.
• Gyakorlott háziasszonyok tudják, hogy ezek az adagok módosíthatók.
• Én a Horváth Rozi-féle zselatint használom, te a Lucullust.
• Elhagyhatod a cukrot, de megbolondíthatod pl. mandulával
• A kávé még jobban harmonizál a sztracsatellás joghurttal, de az nem volt itthon
• A sor tetszés, gyakorlat és kísérletező kedv szerint módosítható.

Nézzünk egy kicsit elvontabb receptet! Az elkészült remekműnek te adj nevet, az adagolásba itt se szólok bele! Mindenkinek a maga adagja!

Hozzávalók:
(4 adag) szeretet
(2 adag) hűség
(3 adag) megbocsátás
(5 adag) megértés
(2 adag) kedvesség
(4 adag) bizalom
(1 csipet) humor

Elkészítés: Vedd a szeretetet és a hűséget, keverd el alaposan a bizalommal! Tégy hozzá kedvességet és megértést, majd add hozzá a megbocsátást! Szórd meg jól nevetéssel!

És akkor most jöjjön a kávés üzlet!
Hozzávalók:
termék mint élvezeti cikk
akadálymentes marketingterv
saját motiváció
„Hab a tortára”:
professzionális terméktámogatás
kiváló logisztika
online képzési és üzletépítési rendszer

Ez minek a receptje? Minek a hozzávalói?
1. Mi hiányzik a leírásból?
2. Mi tesz mássá, különlegessé egy ételt? Miért a nagyi töltött káposztája a világ legfinomabb étele? Miért nem lesz soha olyan ízű az én kalácsom, amilyen a nagymamámé volt? Miért mondjuk, hogy „anyám főztje”, „otthoni ízek”?

A szakácskönyvek tele vannak jobbnál jobb receptekkel…

Mennyit ér egy recept? (Amennyit megvalósítasz belőle + a te különleges „fűszereid”, módszereid)
Kell ezt tovább ragozni?
Azt gondolom, a legtöbb dolog adott hozzá, hogy sikeres legyél ebben az üzletben.
Nyisd ki a szakácskönyvet (a mi esetünkben ez az Online aranybánya és a Startfüzet), szerezd be a hozzávalókat, kérdezz a mesterszakácsoktól… és bátran kísérletezz, akkor is, ha eleinte nem az sül ki belőle, amit szeretnél!
Ma már egyre több olyan recepttel találkozol, ami feltünteti a nehézségi fokot. Gyakorlás kérdése az egész!
Az elkészítési idő se szentírás. Mi van akkor, ha a te sütőd lassabban süt?!
Nyisd ki a szakácskönyvet, és alkoss!
Jó ízlést hozzá!