Mindenekelőtt szeretném a segítségeteket kérni… borzasztóan fáj a fejem. Mit tegyek? Várom az ötleteket.
(…)
Rendesen bevittelek benneteket az erdőbe…
Köszönöm, hogy ilyen segítőkészek voltatok, elnézést kérek azoktól, akik komolyan vették, talán még sajnáltak is (vagy magukat, hogy mi lesz így az előadással.)
Köszönöm, jól vagyok!
Azt mondtam, hogy „borzasztóan fáj a fejem. Mit tegyek?” Mondtam egy szóval is, hogy ez nekem nem jó? Hogy el akarom mulasztani?

Legtöbbünkben olyan hatalmas méretű a szociális érzékenység, hogy olyanoknak is segíteni szeretnénk, akik ezt nem kérték kifejezetten.
Hallottam régen egy mondást: „Kiveszem a halat a vízből, hogy meg ne fulladjon. Tudom, milyen az, én már voltam vízben!”

instant hal

Egy fejfájásra… vagy bármilyen fájdalomra a legkézenfekvőbb megoldás egy pirula. Ami gyorsan hat… mert még a reklám is azt sugallja, hogy nincs idő a fájdalomra.
Meséltem már, mit szoktam tenni a fejfájással, ami – szerencsére szökőévben egyszer – meglátogat? Elbeszélgetek vele. Megköszönöm, hogy engem választott, mert tudom, hogy üzenni akar vele valamit. Figyelmeztetni akar, hogy valamit túlagyaltam. Hagyom, hogy kicsit elidőzzön nálam, „leültetem”… „lefektetem”… én is azt teszem.
Mielőtt azt hinnéd, hogy tényleg fáj a fejem, vagy ami még rosszabb: meghibbantam, arra kérlek, legközelebb próbáld ki, ha támad a fejfájás: ne ellenségnek szólítsd, hanem hírvivőnek! A fejfájás veled kapkod és rohan. A csöndet, a nyugit, a szíveslátást nem szereti.
Hát ezért (is) szeretem én a DXN termékeit! Mert hosszú távú megoldást nyújtanak, és nekem rengeteg időm van!
Az instant kávém ugyan pillanatok alatt elkészül, de a hatása hosszan tart. Különösen azért, mert bennem életörömmé változik, amikor megiszom.
Figyeld meg Jane-t! Szinte mindenre ugyanazokat a termékeket javasolja. Mert azt vallja, hogy tedd rendbe a vérkeringésedet. Ha rendesen áramlik benned a vér, az energia, rendben lesz az emésztésed és az immunrendszered is. Három éve tanuljuk, és még mindig nem hisszük el. Végtelenül egyszerű, de vétek lenne leegyszerűsíteni.
Erről fogok ma beszélni. Az azonnalról, ami néha nagyon jó megoldás, még életet is menthet, de hibát követünk el azzal, ha állandósítani akarjuk az ideiglenest.
Bizarr képzettársítással a szigetelőszalag jut eszembe erről a helyzetről…

szigszalag

A szigetelőszalag, ami nagyon praktikus, ha kéznél van, de nem való levált cipősarok rögzítésére, törött index ragasztására, …, hosszú távon biztosan nem. A stabil megoldás több időt vesz igénybe, előfordulhat, hogy szakember segítségét, tanácsát is kérnünk kell.
Úgy tűnik, instant világban élünk, instant nemzedéket nevelünk, akik az azonnali örömökre vágynak, hajszolják a gyors sikert, és gyors meggazdagodást remélnek. Az instant szó egy angol kifejezés, melléknévként, jelzőként használva a jelentése: „pillanatnyi”, „azonnali, rögtöni”.
Latinul az instanter annyit tesz: szenvedélyesen, sürgetően.
Amikor anyagot gyűjtöttem a neten, sok érdekes szókapcsolatot találtam:
Nem magyaráznám meg mindegyiket külön-külön. Neked mit jelentenek?

allinstant

Az utolsóhoz egy dalszöveg:

Iszol és vezetsz,
Pengeélen táncolsz
A felelősség súlya
Megtalál bárhol,
A hírnév és pénz
Nem véd meg téged!
Mit teszel akkor,
Ha végedet érzed?

Megbánásod csak újabb példa:
Egy instant-érzés könnyben feloldva.

Igyunk hát a feloldozásra! (Backstab)

 

(Folyt. köv.)