+36202538924

A most megélése nem azonos azokkal a pillanatnyi élvezetekkel, amikor nem törődünk a következményekkel. A most megélése azt jelenti, hogy élvezem a létezésem minden pillanatát. Már most is boldog vagyok, most is bőségben vagyok.

most

Évekkel ezelőtt, amikor még egyáltalán nem voltam boldog és elégedett, Bence fiam úgy köszönt el tőlem, hogy „további szép napot!” Eleinte még föl is bosszantott ez a dolog, hiszen amúgy is dühös voltam, és neki esze ágában se volt ezt méltányolni… csak mosolygott tovább sejtelmesen… Abban az előző életemben hajnali fél 9-kor már legalább három rossz dolog történt velem. A következő „további szép napot!” köszönésnél viszont elgondolkodtam: lehet, hogy már eddig is szép napom volt, csak nem vettem észre?

Játszanék még egy kicsit a szavakkal, a szavak jelentésével. Mert nem mindegy, hogy ki mondja, kinek mondja, mikor mondja. Pedig a most következő példákban állítólag mindenki azt mondja, hogy MOST, azonnal.

Amikor valaki azt mondja: AZONNAL… nála ez azt jelenti:

titkárnő: „Azonnal jön a főnök…” (Ültünk már ilyen ajtó előtt?)
főnök: „Azonnal kérem az anyagot!”… Elkéstél! Tegnap kellett volna…
bolti eladó: „Rögtön jövök” (Álltunk már ilyen boltajtóban?)
diák az órán: „Jelen!” Bárhol, csak nem itt, bármikor, csak nem most
Palik László, Forma-1 közvetítés: „jelen pillanatban” Mikor is?
anya a gyerekéhez: „Azonnal megyek” Majd, ha elmosogattam, fölporszívóztam, megetettem a kutyát…
gyerek: MOST
Máté Péter: „Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld!”
Ez annyira jó tanács, hogy sajnos bele is lehet halni, ha nem fogadjuk meg.

A most megélése… a most élvezete…

Talán a „slow food” kezdeményezés is ezért szimpatikus… ez lassú étkezést jelent… a gyorsétkezdék ellensúlyozására. Mind a kettő többről szól az étkezésnél. Mind a kettő szemléletet, életérzést jelent. A gyors étkezéshez rohanó élettempó társul. Okostelefon, instant messenger (valós idejű üzenetváltás, csetelés) naprakész információk; tudod, hogy bárhová is utazol a világban, mindig kapcsolatban vagy, bármit is csinálsz, a fotóidat azonnal meg tudod osztani a közösségi oldalakon, ha egy bizonyos húspogácsás bucira vágysz, az a világ minden táján ugyanazt az ízt jelenti.

Nekem számítanak az élmények, a jellegzetes helyi ízek, szeretem a családommal, a barátaimmal megosztani az élményeimet. Hiányoznak a fotóalbumok, aminek a lapozgatása olyan különleges hangulatot tudott teremteni!
Véletlenül se állítanám szembe egymással a kettőt, és nem is mondom azt, hogy az egyik jobb a másiknál. Inkább úgy mondanám, más. Kinek melyik jön be jobban.

Harcművészek tudják a legjobban, hogy az, amit csinálnak, nem egyszerűsíthető le a technikákra. Szemléletmód, világlátás, értékek rendszere. Nem lehet tartós győzelmet aratni egyetlen gyors lerohanással. Meg kell ismerni az ellenfelet, mi több, rá kell hangolódni.
Kazinczi Feri, jól mondom?

szín, instant, kávé, dxn

„A harcművészet egy tipikus leírása a festővel való összehasonlítás. A festőnek rendelkezésére áll a paletta az alapszínekkel, valamint a vászon és az ecset. A felhasznált színeket viszont ő maga keveri ki, és a vonalakat is ő húzza, mindezt a saját stílusában, a saját látásmódja, érzései és érzelmei által vezérelve. A harcművésznek rendelkezésére állnak a technikák és formák, amelyeket szabadon módosít és kombinál a saját célja és az adott helyzet szerint.” (Wikipédia)

26 évig tanítottam általános iskolában, két felnőtt fiatalember édesanyja vagyok. Szenvedélyesen szerettem tanítani, de még inkább tanulni. Minden tanítvánnyal, minden tanórával magamhoz kerültem közelebb. A szülői értekezleteken elhangzott néhányszor az a kérdés: „Tanár néni, mit csináljak vele, hogy… jobban tanuljon… szebben írjon… ne verekedjen…?” Instant pedagógiai módszereket vártak. Volt persze olyan is, aki a leghatásosabb azonnali eszköznek a kézi vezérlést tartotta. Csak kevesen értették meg akkor, hogy az egész szülői hozzáállásukat át kell, hogy hassa a szeretet, a szenvedély és a bizalom. Szeretni azt a gyerkőcöt, aki minket választott szüleinek, de alapvetően békén hagyni.
Nekem ez az MLM is. Nincs egyetlen nagy titok.

cél, út, el camino

Mit szeretnék magamról és a körülményeimről elmondani 2–3–10 év múlva?
Megvettem-e már a repülőjegyet?
Eljutottam-e oda, ahová indultam?

Csomagolni mentem, majd jövök!

cél, út, instant, kávé, el camino

További szép életet kívánok!