+36202538924

A kérdés, hogy amit gyorsan megkapunk, ami azonnal megoldja a problémánkat, az valójában hatékony és költségkímélő, vagy csak egyszer használatos?!

Jól végezni a dolgokat… vagy jó dolgokat csinálni, teljesen más dolog.
Ha meg akarod tapasztalni a szenvedélyt, a rajongást, akkor máshogy közelíts!
Igyál ganodermás kávét – de ne tudományos szempontból, mert ha így teszel, akkor elveszted a kávé illatát, a kávézás hangulatát. A tudományos gombás kávé nem ugyanaz a kávé, mint a barátnőkkel, szomszédokkal, üzlettársakkal megosztott élmény.
Mindennap úgy tekints a reggeli kávéscsészédre, hogy abban van az életenergiád, az új ötletek, új kihívások. Időnként érdemes megfeledkezni a pH-értékről, a marketingtervről és a pontértékekről. Légy egy kicsit lágyabb, kreatívabb! Feledkezz bele, oldódj fel a kávédban! Engedd, hogy az összes érzékedhez szóljon, ne csak az elmédhez (ne adj’ isten!, a pénztárcádhoz). Akit kávézni hívsz, akit ebbe az üzletbe hívsz, valóban legyen a vendéged! Ha vendégeket hívsz, gondolom, olyanokat, akikkel jól érzed magad.
Néhány napja, amikor jöttem Pestről hazafelé az autópályán, erősen tűzött a nap. Akár bosszankodhattam is volna emiatt…
Gyál környékén elkezdett szakadni az eső. Akár bosszankodhattam is volna emiatt…
És egyszeriben olyan, de olyan szivárványt láttam, amilyet még soha! Eufórikus érzés szállt meg! Tényleg, mintha szárnyaltam volna, pedig épp az aznapi 500. kilométeremet kezdtem meg.

boldog szivarvany

Kérdezhetnéd, hogy mi köze van ennek az üzlethez. Hát csak annyi, hogy nekem nem kell napsütés vagy szivárvány ahhoz, hogy jól érezzem magam.
Mindannyiunk életében vannak napsütéses és viharos pillanatok, néha dörög és villámlik, de néha a napnak se tudunk örülni, ha túl forrón tűz… Pedig a mondás szerint az „élet napos oldala” a jó oldal! Sokszor el se tudjuk dönteni, hogy örüljünk-e az esőnek, ami pedig akkor is esik, ha nem örülünk.
„Miért legyek boldogtalan, ha lehetek boldog is?!”
„Fontos szabály a sikerhez vezető úton, hogy érezd jól magad ebben az üzletben!”
Naptól, esőtől, szivárványtól, pontértéktől függetlenül. Különben is, ha neked is belülről süt a nap, ahogy nekem, ha tudsz sírni örömödben vagy bánatodban, akkor minden adott a szivárványhoz.
„… a sikerhez vezető úton…”

siker kockazat

Arra kérlek/biztatlak, hogy merj kockáztatni! Néha mellékutakra tévedsz majd, de a mellékutakban, a sikátorokban is meg lehet találni a szépséget. Az instant, a leggyorsabb megoldás a nyílegyenes, a légvonal lenne. Találd meg a saját utadat! De ahhoz el kell indulni! Nem elég csak a térképet nézegetni, évekig az utat tervezgetni! Meg kell venni a repülőjegyet Spanyolországba, odautazni, és elindulni St. Jean Pied de Port-ból.

el camino

… Talán már el is indultál valami ismeretlen felé. Megtetted az első lépést. Kívánom, hogy legyen részed az új utak felfedezésének izgalmában, akár csak néhány pillanatra is..
Azután ugyanígy, egész lényeddel vegyél részt mindenben, amit teszel ebben az üzletben: használd a kreatív énedet. Ha hírlevelet küldesz a munkatársaidnak, ne gépiesen tedd! Ha termékbemutatót tartsz, ne csak a kockákat vetítsd egymás után, mert így kívül maradsz! Azonosulj vele! Ha blogot írsz, a közlés vágya hajtson, ne vélt elvárások. Ne szalaszd el a valódi élvezetet: a cselekvés örömét!

(Folyt. köv.)

Lacival az úton