+36202538924

„Egy idegen megkérdezett egy járókelőt, hogyan juthat el a városházára.

-Menjen ezen az utcán lefelé két háztömbnyit, aztán… Nem! A másik irányba kell mennie három háztömbnyit, aztán jobbra kell fordulnia… Nem! Balra kell fordulnia… Aztán gondterhelten megvakarta a fejét és ezt mondta: Tudja, uram, innen nincs út, ami a városházához vezetne!

Bármennyire különös, erre a következtetésre jut sok ember, amikor a sikerre gondol: Innen, ahol vagyok, nem vezet oda út! Megpróbálkoznának a sikerrel, ha másként néznének ki a dolgok, de meg vannak győződve, hogy ahol állnak, onnan egyszerűen nem vezet oda út.

A sikerhez vezető út csak egyetlen helyen kezdődhet: ott, ahol most állunk, legyen ez az ott bárhol is.” (Elmer Wheeler)

Nekem is sokan próbálták elmagyarázni, hogy onnan (ahol eddig voltam) ide nem vezet út. Most mégis itt vagyok: 2010 januárjában elértem a Star Ruby, decemberben a  Star Diamond szintet. Már látom is a „városházát”, nem csak el akarok oda menni.
A „hitetleneket” soha nem próbáltam győzködni. Azoknak segítettem és segítek, akik tényleg el akarnak oda jutni.

Amikor Bence fiamnak többen is azt bizonygatták, hogy a természetfotózásból nem lehet megélni, ő derűsen mosolygott, és azt válaszolta: „Ne azt mondd, hogy nem lehet, mondd azt, hogy te nem tudtál ebből megélni!”

Köszönöm az eddigi és ez utáni segítséget – elsősorban – Lacinak, Katalinnak, Péternek és Jánosnak!
… és természetesen mindazoknak, akik tudják, hogy valahol ott a városháza, talán már el is indultak, hogy megkeressék… vagy csak most kezdenek el azon gondolkodni, hogy elinduljanak.
Azt is tudom, hogy nincs mindenkinek dolga a városházán. Attól még segítheti azokat, akik oda tartanak… vagy legalább ne akadályozza.

Tudom, hogy Neked is van egy városházád, még ha az nem is a DXN. Mindenkinek más a cél, más a siker. De arra kérlek, vedd a bátorságot, hogy fölülbíráld a GPS-ed, ha az nem a kedvező irányt mutatja! (A kedvező nem mindig a legrövidebb!) Frissítsd a szoftvert! Lehet, hogy a programozáskor még nem is szerepelt a te célod a térképen. Újratervezni mindig lehet; a – látszólag – zsákutcában is!

Aki pedig konokul ragaszkodik a „nemlehet”-hez, az nem is olvassa most ezeket a sorokat!