cisztás fibrózis

Átlagosnak látsz?

 

Én egy 20 éves, teljesen átlagosnak látszó srác vagyok. Egy ritka, összetett, esetemben a tüdőt, a májat és a hasnyálmirigyet erősen érintő genetikai betegségben szenvedek születésem óta. A neve: Cisztás fibrózis vagy mucoviscidosis, rövidítve: CF
Születésem óta állandó vendég vagyok a kórházakban. Egy éve a légzésfunkciós értékeim a kritikus alsó határt súrolták. A tüdőtranszplantáció is felmerült mint lehetséges, bár annál kockázatosabb lépés. Mint nappali tagozatos diák, már nem tudtam teljesíteni kötelezettségemet, így magántanuló lettem. Folyamatosan kórházban voltam, szinte ki se jöttem, jött az újabb vénás antibiotikumos, szteroidos kezelés.

Utolsó próbálkozásaink egyike volt a DXN. Nem vagyok hiszékeny típus, talán a megélt sok rossz tapasztalat miatt. Először nem is akartam szedni a készítményeket, mondván, hogy rajtam egy-két gomba nem segíthet! Végül nagy győzködésre, egy, az én betegségemmel megegyező srác ajánlására a cordyceps-et és a spirulinát kezdtem el szedni. Meglepetésemre és a szkepticizmusom ellenére az állapotom már az első dobozok elfogyasztása után javult, pedig lényegében az se érdekelt, hogy mit szedek.

Legelőször két hét után éreztem javulást. Nekem 9-11 óra alvás volt szükséges ahhoz, hogy teljesen kipihenjem magam, és így is nagyon nehezen keltem, plusz délután, suli után is rendszerint ágynak estem. Két hét után magamtól kezdtem ébredni 10 óra alvás után. Az eltelt egy év után mostanában elég 8-8 és fél óra pihenés, és a délutáni szükségszerű pihenéseknek is vége.

Három hónap elteltével a kétéves korom óta meglévő epekövem tűnt el teljesen, ezt (mint minden itt leírtat) kórházi zárójelentéssel tudom igazolni.

A hatodik hónap környékére a légzésfunkciós értékeim felfelé íveltek, megszűntek a reggeli és éjszakai fulladásos időszakok, amik régebben szinte az összes energiámat felemésztették a nappali tevékenységeim kárára.

Ma, több mint egy éve szedem a készítményeket, amik nagyban megkönnyítik mindennapjaimat.
Az elmúlt egy évben egyszer voltam kórházban, saját kérésre, kivizsgálásra, hogy saját szememmel lássam a bizonyított javulást. Nem csalódtam, így jómagam is DXN-tag lettem már fél éve.

Röviden ennyit érdemes tudni rólam, illetve a készítmények valódi hatékonyságáról, de ha valakiben kérdés merülne fel, illetve tanácsot szeretne kérni egy komoly fogyasztótól, én szívesen válaszolok.

Köszönöm, DXN!

Hékédi Ferenc Milán

Mentés

Mentés